08.09.21

Tectis Pinta 600 paisuva nauha saumatiivistyksiin

Tectis Pinta 600

Paisuva nauha saumatiivistyksiin

Paisuva saumanauha on akrylaatti dispersiolla kyllästetty tiivistysnauha julkisivusaumojen ja muiden rakenteiden saumojen tiivistämiseen. Paisuva nauha muodostaa säänkestävän diffuusioavoimen sauman, toimien samalla lämpö- ja äänieristeenä. Paisuva nauha korvaa kokonaan elementtisaumauksessa käytettävän saumausmassan, pohjanauhan ja tuuletusputket/ -kotelot. Tectis Pinta 600 nauhan sadeveden tiiveys on vähintään 600 Pa ja joissain tapauksissa jopa yli 900 Pa !

Ympäristöystävällinen emissio- ja liuotinainevapaa tuote helpompaan, nopeampaan ja vihreämpään saumaamiseen. Paisuva saumanauha on oikea ratkaisu, kun suunnitellaan rakenteiden liitoskohtia pitkäikäisyyttä ajatellen. Perinteisen saumausmassan materiaalitakuu on yleisesti 5 vuotta ja elinkaari noin 10-20 vuotta riippuen monesta tekijästä. Paisuvan saumanauhan materiaalitakuu on 20 vuotta ja elinkaari noin 50 vuotta.

Paisuva nauha on vähintään kaksi kertaa nopeampaa asentaa kuin perinteisen saumausmassan työvaiheisiin käytettävä työaika. Paisuvan nauhan näkyviin jäävä pinta voidaan maalata mihin sävyyn tahansa, mikä antaa suunnitteluun rajattomat mahdollisuudet häivyttää rakennuksen sauma ympäröivään seinään.

Pääkäyttöalueina rakennusten saumaus- ja tiivistys kohdat, mukaan lukien rakenteelliset liikunta- ja luonnonkivisaumat. Betonielementit, ikkunat, ovet, julkisivu-verhouslevyt, väliseinät sekä vesipellit ovat esimerkkejä käytettävistä kohteista. Soveltuu kaikille alustoille kuten esim. maali, rappaus, betoni, tiili, puu, metalli, lasi ja muovi. Voidaan käyttää teollisuudessa moduuli-, metalli- ja puurakenteissa sekä kori- ja laitevalmistuksessa.

 

HUOM!

Jos nauhoja asennetaan kuumalla kesäilmalla (+20 C – +30 C), nauha paisuu rullan avaamisen jälkeen minuuteissa. Asennusaikaa voi säädellä säilyttämällä asennettavia nauhoja kylmälaukussa tai vastaavassa ennen asennusta. Tämä hidastaa nauhan paisumista rullan avaamisen jälkeen.

Vastaavasti kylmissä olosuhteissa (+5 C – -20 C) tehtävissä talviasennuksissa nauhat tulee säilyttää lämpimässä (+20 C) ja ottaa esille vasta juuri enen asennusta. Talviasennuksissa nauha paisuu hitaasti, mikäli nauhaan ei kohdistu suoraan lämmintä sisäilmaa rakennuksesta.  Paisumisaika vaihtelee käytettävän nauhan koosta ja ympäröivistä olosuhteista riippuen.

Nauhan paisumista voidaan nopeuttaa kuumailma- tai lämpöpuhaltimen avulla, mikäli on tarve saada saumarako umpeen nopeasti. Vaikkei lisälämmitystä tehtäisi, nauhat paisuvat täyteen mittaansa ajan kanssa. Tähän voi kulua useita päiviä ilman kylmyydestä riippuen. Esimerkiksi 30/ 18-32 kokoinen nauha paisuu talvella -2 C pakkasessa n. 48 tunnissa täyteen mittaansa ilman lisälämmitystä.