Adaptive höyryjarru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mukautuva kosteutta tasaava höyrynsulku

 

Adaptive Höyryjarrua käytetään perinteisen höyrynsulkumuovin tavoin laajalla alueella, esimerkiksi puurakenteisissa yläpohjissa, ulkoseinissä ja tuulettuvissa alapohjissa. Kosteutta tasaava höyrynsulku päästää kosteuden poistumaan rakenteista vuodenajan ja ilman kosteuspitoisuuden mukaan joko sisälle tai ulospäin. Erityisesti talvella, kun sisäilmassa on kosteuslisä ulkoilmaan nähden, mutta kuitenkin sisäilman suhteellisen kosteuden ollessa alhainen, höyrynsulun diffuusiovastus on korkea ja se ei päästä sisäilman vesihöyryä rakenteisiin. Talvella kosteutta tasaava höyrynsulku toimii ns. perinteisen höyrynsulun tavoin.

 

Lämpimänä vuodenaikana tilanne voi olla päinvastainen, kun ulkoilman kosteussisältö onkin suurempi kuin jäähdytettyjen sisätilojen, ja vesihöyryn kulkusuunta on ulkoilmasta sisäilmaan. Tällöin höyrynsulun voidaan olettaa olevan rakenteen sisäpinnassa ns. kylmällä puolella, jolloin ulkoilman kosteudella on riski tiivistyä höyrynsulun ulkopintaan. Kesällä sisäilman suhteellisen kosteuden ollessa kuitenkin korkeampi, kasvaa kosteutta tasaavan höyrynsulun vesihöyrynläpäisevyys, jolloin ulkoilman kosteus pääsee tasaantumaan kosteutta tasaavan höyrynsulun läpi sisäilmaan.

 

Miten Adaptive toimii? Katso lisätietoa tästä.

 

 

Haluatko painetun esitteen tai mallipalan tuotteesta? Soita meille +358 4393 460 tai laita postia info@tectis.fi

ADAPTIVE HÖYRYJARRU

Höyrynsulku Adaptive on pohjoismaisiin olosuhteisiin kehitetty kaksitoiminen kosteutta tasaava hygrokalvo eli mukautuva höyrynsulku. Kosteutta tasaavan höyrynsulun ideana on, että vesihöyry ei pääse tiivistymään rakenteisiin diffuusion suunnasta riippumatta. Adaptive höyryjarrulla on ympäröivän kosteuden mukaan vaihtuva diffuusionvastustuskyky. Adaptive höyryjarru on ylivoimaisesti kehittynein ja monipuolisin ominaisuuksiltaan. Muuttuva diffuusiovastus on 0,25 – 60 m ja kestävyys täysin omaa luokkaansa. Materiaalina vahva polyamidipinnoitettu polypropyleenikangas.

Tuotekortti

 

ADAPTIVE TEIPPI

Höyrynsulkuteippi Sitko Adaptive on tekninen erikoisteippi vaihtuvalla vesihöyryn vastuksella. Sitko Adaptive teippiä käytetään pääasiassa järjestelmään kuuluvan Adaptive höyrynsulkukalvon liitosten ja läpivientien tiivistyksessä. Voidaan käyttää myös tuulensuojan saumojen tiivistämisessä. Adaptive höyrynsulkukalvoon perustuvan teipin vahva rakenne estää liiallisen venymisen asennuksen yhteydessä. Käytetään laajasti rakentamisen eri vaiheissa pysyvänä tiivisteenä. Käyttöikä vähintään 50 vuotta.

Tuotekortti

HUOMIOITAVAA !

Höyryn- ja ilmansulun asennuksessa on otettava huomioon rakenteiden ja materiaalien lämpölaajeneminen ja kutistuma. Höyrynsulku tulee asentaa niin, että itse muoviin ja saumojen teippauksiin ei kohdistu ulkopuolista rasitusta. Höyrynsulkumuovin tai liitosteipin tehtävänä ei ole kannatella eristeiden painoa missään olosuhteessa.