Tectis Oy

Tectis Oy sijaitsee läntisessä Espoossa, Kauklahden teollisuusalueella hyvien kulkuyhteyksien päässä Kehä III:sen, 1-tien ja Länsiväylän välissä. Toimiston aukiolo, sekä varaston noudot ja vastaanotot arkisin klo 8-16 välillä. Poikkeavat noudot ja vastaanotot sovittava erikseen.

Laskutus: Käsittelemme ostolaskut sähköisesti ja vastaanotamme laskut verkkolaskuina. Mikäli yrityksellänne ei ole valmiutta lähettää verkkolaskuja, pyydämme laskut sähköpostilla osoitteeseen invoice@tectis.fi.

Tectis Oy sijaitsee läntisessä Espoossa, Kauklahden teollisuusalueella hyvien kulkuyhteyksien päässä Kehä III:sen, 1-tien ja Länsiväylän välissä. Toimiston aukiolo, sekä varaston noudot ja vastaanotot arkisin klo 8-16 välillä. Poikkeavat noudot ja vastaanotot sovittava erikseen.

Laskutus: Käsittelemme ostolaskut sähköisesti ja vastaanotamme laskut verkkolaskuina. Mikäli yrityksellänne ei ole valmiutta lähettää verkkolaskuja, pyydämme laskut sähköpostilla osoitteeseen invoice@tectis.fi.

Yhteystiedot

Mänkimiehentie 19
02780 Espoo

Asiakaspalvelu (0)9 4393 460
Tekninen neuvonta (0)9 4393 4620

Puh (0)9 4393 460

info@tectis.fi

Y-tunnus: 1055303-9
VAT NR: FI10553039

Tiedustelut

info@tectis.fi

Tilaukset

tilaukset@tectis.fi

Ostoreskontra

invoice@tectis.fi

Myyntireskontra

tilaukset@tectis.fi

Verkkolaskutusosoite

OVT-tunnus: 003710553039
Operaattori: Maventa Oy
Välittäjän tunnus:
003721291126 tai MAVENTA

Jos operaattorina pankki Välittäjän tunnus: DABAFIHH

kuvake

Tavarantoimittajana Tectis Oy:tä ei koske tai velvoita tilaajavastuulaki, mutta yhteistyön helpottamiseksi kuulumme Vastuu Group Oy:n Luotettava Kumppani -ohjelmaan.

Alue-edustajat

Etelä-Suomi

Katja Helasmeri

050 521 7594

katja.helasmeri@tectis.fi

Jälleenmyynti

Länsi- ja Pohjois-Suomi

Sami Laine

050 365 8545

sami.laine@tectis.fi

Jälleenmyynti

Itä- ja Pohjois-Suomi

Anssi Lempinen

044 363 6794

anssi.lempinen@tectis.fi

Jälleenmyynti ja talotehtaat

Tectis Oy

Tectis Oy on vuonna 1985 perustettu (ent. Rakonor Oy) ennakkoluuloton ja joustava, asialleen omistautunut suomalainen perheyritys, joka toimii aktiivisesti myös Virossa, Ruotsissa ja Norjassa. Toimimme paikallisesti, verkostoidumme kansainvälisesti. Asiakaskuntaamme ovat rautakaupat, talotehtaat, rakennusliikkeet sekä rakennusten suunnittelijat ja arkkitehdit.

Yrityksemme Suomen toiminta on keskittynyt Espoon kauklahteen, missä sijaitsevat tuotanto, varasto, myynti ja hallinto.

Päätuotteitamme ovat aluskatteet, rakennuskalvot ja –paperit, sekä niihin liittyvät tiivistysmateriaalit, kuten teipit, massat ja nauhat.

Tuotteitamme on myynnissä rautakaupoissa kautta maan.

Uolevi Virtasen työura rakennusalan tuotteiden parissa sai alkunsa silloin Suomen suurimman teollisuusalan yrityksen A. Ahlström Osakeyhtiön rakennustarvikeliiketoiminnassa 1960 luvulla. Nopeasti hän eteni myyntipäälliköksi kehittäen samalla innokkaasti Arvo rakennuspaperien, Euratex AL:n, Eurapeitteen ja muiden hyvin tunnettujen rakennuskalvojen liiketoimintaa. Tämän toiminnan puitteissa syntyi myös muutamia innovaatioita, mm. nerokkaan yksinkertainen “pidilenkki”, jonka avulla kalvopeitteet (joihin eivät purjerenkaat sopineet) pystyttiin kiinnittämään narukiinnityksellä.

Suurempana innovaationa Uolevi kehitti kondenssisuojatun aluskatteen, (Rankka aluskate) 80-luvulla, pohtiessaan vesihöyryn kondensoitumisesta johtuvia kosteusongelmia vesikatteen alla. Hyvin nopeasti kondenssisuojattu aluskatetyyppi vakiinnutti asemansa suomalaisessa rakentamisessa ja muodostaa tänä päivänä valtaosan kaikista asennettavista aluskatteista Suomessa. Rankka aluskate on siis ensimmäinen ja alkuperäinen kondenssisuojattu aluskate koko maailmassa.

Tuoteinnovaatioiden sekä laajan asiakas ja yhteistyöverkoston kasvaessa, Uolevi näki pystyvänsä parhaiten edistämään uusien rakennusmateriaalien yleistymistä oman yrittäjyyden kautta. Oman yrityksen perustaminen kypsyi pitkään hautuneesta ajatuksesta toteutukseen vuonna 1985, jolloin hän perusti Rakonor Oy:n.

Aluksi Rakonor Oy toimi A.Ahlströmin agenttina Suomen markkinoilla. Toiminta aloitettiin kotona toimistoksi muunnetussa lastenhuoneessa, jonka edistyksellisin tekninen apuväline oli automaattinen puhelinvastaaja. Uolevin pojat Martin, Thomas ja Johan saivat seurata läheltä, kuinka heidän isänsä intohimoisesti rakensi uutta liiketoimintaa, samalla uusia tuotteita kehitellen.

 

Uoleville oli luontaista jatkuvasti miettiä ja kehittää rakennusalaa tuotteiden ja palvelun kautta. Uolevi oli aktiivinen ja toimelias puuhamies monella liiketoiminnan osa-alueella, jota harvemmin näki istumassa toimistossaan papereita pyörittämässä. Hän oli periksi antamaton mutta reilu kauppamies, josta asiakkaat pitivät. Myös markkinointiviestintä oli Uoleville mieluisaa puuhaa ja hän toteuttikin monenlaisia ihmeellisiä kampanjoita markkinoinnin saralla. Lempinimen “pahan ilman lintu” hän sai erään onnistuneen markkinointikampanjan jälkeen, josta monet sen ajan asiakkaat ja yhteistyökumppanit hänet vieläkin muistavat.

Hyvin pian Rakonor Oy:n toiminta laajentui siihen mittakaavaan, että ensimmäinen varastorakennus rakennettiin Espoon Kauklahteen vuonna 1986. Samalla Rakonor palkkasi ensimmäisen vakinaisen työntekijänsä. Muutaman vuoden kuluttua varastotiloja laajennettiin toiminnan edelleen kasvaessa. Sittemmin, vuonna 1996 Rakonor Oy osti A.Ahlströmin koko rakennustarvike- / kosteussulkuliiketoiminnan ja aloitti myös vientiliiketoiminnan.

 

Uolevi Virtasen menehdyttyä äkilliseen sairaskohtaukseen vuonna 2001 ovat hänen poikansa Thomas, Martin sekä Johan jatkaneet isänsä viitoittamalla tiellä yhdessä koko yrityksen henkilökunnan kanssa. Pojista Thomas oli aloittanut työt isänsä perustamassa yrityksessä jo vuonna 1993 ja sai perehtyä laaja-alaisesti liiketoiminnan haasteisiin ja mahdollisuuksiin erilaisten työtehtävien muodossa. Thomas Virtasesta tuli Rakonor Oy:n toimitusjohtaja vuonna 2001.

 

2000 luvulla Thomas jatkoi isänsä perintönä saamaansa innostusta ja innovointia kehittämällä nykyään jo legendaarisen aseman saavuttaneen Sitko Flex höyrynsulun tiivistysteipin, mikä nopeasti vakiinnutti aseman pitkäikäisenä ja luotettavana teippinä rakenteiden tiivistyksessä. Sitko Flex teippi on tänä päivänä pohjoismaiden tunnetuin ja käytetyin höyrynsulun tiivistysteippi.

 

Liiketoiminnan edelleen kasvaessa rakennettiin uusi tuotanto ja varastotila, kuten aiemminkin Espoon Kauklahteen. Rakonor aloitti myös liiketoiminnan Virossa ja solmi yhteistyösopimuksen kansainvälisen DuPont ™ konsernin kanssa, jonka tuotteita yhtiö edustaa Suomen markkinoilla myöskin tänä päivänä.

 

Thomaksen visio kasvattaa isänsä kehittämää liiketoimintaa kansainväliseen suuntaan ja laajemmille markkinoille sai alkunsa, kun Rakonor osti vuonna 2010, Ruotsalaisen vuonna 1909 perustetun Ernst Lennström Ab:n liiketoiminnan. Pian tämän jälkeen Rakonor osti myös Norjalaisen Kartopap AS:n liiketoiminnan.

 

Vuonna 2011 Rakonor Oy:n nimen tilalle vaihtui Tectis Oy, osana brandiuudistusta ja kansainvälisiä asiakassuhteita ajatellen. Tectis tulee latinan kielestä ja viittaa kattoihin, kattamiseen, sekä suojaamiseen. Vuodesta 2011 alkaen olemme toimineet kaikkialla yhtenäisellä nimellä Tectis.

 

Tänä päivänä Tectis on edelleen 100 % perheomisteinen ja työllistää reilut 50 henkilöä Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Norjassa. Konsernimme jatkaa kasvua myös erilaisille toimialoille tytäryhtiöidemme toimesta varmistaaksemme jatkuvan liiketoiminnan kehityksen nyt ja tulevaisuudessa.

 

Rakennusalan ja rakentamisen muutos, sekä uusien tuoteinnovaatioiden kehitys yhdessä liiketoiminnan kehittämisen kanssa viitoittaa suuntaa tulevaan seuraaviksi vuosikymmeniksi.

 

Tulemme aina olemaan ennakkoluulottomia, joustavia ja asiallemme omistautuneita. Menemme aina eteenpäin ja tulemme jatkossakin kehittämään ja kehittymään. Tästä yksi sloganeistamme “we´ve got you covered” kantaa lyhyesti ja ytimekkäästi toimintamme peruspilarin ja koskettaa työntekijöitämme, yhteistyökumppaneitamme ja asiakkaitamme.

 

Isämme kertoi meille lapsilleen usein omasta lapsuusmuistostaan. Asiaa ehkä hieman romantisoiden tai jopa kurjuutta korostaen, hän kertoi kuinka lapsena, 40-luvun sodanjälkeisinä kylminä pimeinä talvina, oli aina aamuisin joutunut rapsuttamaan jäähän mennyttä ikkunaa nähdäkseen ulos. Perhe, köyhä mutta tarmokas ja rakastava, kärsi sekä kylmästä, että kosteudesta. Ikkunaan tiivistynyt kuura edusti tämän kokemuksen määrittelevää, suloisenkatkeraa muistoa.

Me lapset emme ehkä antaneet muistolle asiaankuuluvaa kunnioitusta saatikka osanneet siihen samaistua, mutta näin myöhemmin, vuosien jälkeen, olemme ymmärtäneet mm. näiden muistojen ajaneen isämme intohimoa kehittää lämpimämpää ja kuivempaa rakentamista.

 

-Martin Virtanen