Ikkunatiivistysjärjestelmä

Oikein suunniteltu ja tiivistetty rakennus säästää lämmitys- ja viilennysenergiaa sekä niiden käytöstä syntyviä kustannuksia, parantaa sisäilman laatua, ääneneristävyyttä ja auttaa ehkäisemään kosteus- ja homevaurioiden syntyä. Kosteusvauriot liittyvät usein liitosten toimimattomuuteen kohdissa, joita ei pystytä havaitsemaan rakenteita purkamatta. Vuotokohdat havaitaan yleensä vasta siinä vaiheessa, kun vaurio on jo tapahtunut. Vaurion toteaminen ja korjaaminen jälkikäteen on kaikista kallein ratkaisu.

Rakennusten yleisimpiä ilma-, kosteus- ja vesivuotokohtia ovat erilaiset liitokset, kuten ikkunaliitokset. Liitokset ovat rakenteiden heikoimpia kohtia, minkä takia niihin tulee kiinnittää erityistä huomiota ja suunnitella parhaalla mahdollisella tavalla ottaen huomioon rakennuksen käyttötarkoitus ja sijainti. Suunnittelussa tulee arvioida jokainen rakennus tapauskohtaisesti.

Ikkunan karmin ja seinäpinnan väliseen liitossaumaan pätevät samat rakennusfysikaaliset säännöt kuin ulkoseinäänkin, eli ”sisältä tiiviimpi kuin ulkoa”. Diffuusiossa kosteus pyrkii tasaantumaan alemman pitoisuuden suuntaan, mikä suurimmalta osin Suomessa tarkoittaakin sisältä ulospäin. Kuumat ja kosteat kesäkuukaudet ja nykyaikainen  asuntojen koneellinen viilennys saattavat ajoittain muuttaa diffuusion suuntaa ulkoapäin sisälle.

Käyttämällä materiaaleja, jotka mahdollistavat rakenteisiin kerääntyvän kosteuden kuivumisen diffuusion suunnasta riippumatta, voidaan merkittävästi vaikuttaa asumisterveyteen ja -viihtyvyyteen sekä rakennuksen elinkaareen. Joustavat ja nykyaikaiset tiivistystuotteet pitävät ilma-, kosteus- ja vesivuodot kurissa.

UUSI tiivistysopas ikkunoille ja oville luettavissa ja ladattavissa tästä

Tiivistysopas – Ikkunat ja ovet

Haluatko tuotteista näytekansion? Soita meille +358 9 4393 460 tai laita postia info@tectis.fi

Sitko Windoor Adaptive

Sitko Windoor on kaksitoiminen kosteutta tasaava hygrokalvoteippi eli kosteusoloihin mukautuva tiivistysteippi. Teippiä voidaan käyttää sisäpuolen höyrynsulkuteippinä ja ulkopuolisena sääsuojateippinä uudis- ja korjausrakentamisessa. Sitä käytetään pääasiassa rakenteissa, joissa teippaus jätetään peitelistojen taakse piiloon. Kosteutta tasaavan höyrynsulkuteipin ideana on, että vesihöyry ei pääse tiivistymään rakenteisiin diffuusion suunnasta riippumatta. Sitko Windoor -teipillä on ympäröivän kosteuden mukaan vaihtuva diffuusionvastustuskyky.

Tuotekortti

Sitko Connect PL

Sitko Connect PL on kaksitoiminen kosteutta tasaava hygrokalvoteippi, joka soveltuu erityisesti ikkunoiden ja ovien karmien tiivistykseen betoni- ja harkkorakenteissa tasoituksen tai rappauksen alla. Teippiä voidaan käyttää sisäpuolen höyrynsulkuteippinä ja ulkopuolisena sääsuojateippinä uudis- ja korjausrakentamisessa. Teippiä käytetään laajasti myös muussa rakentamisessa, kuten lattian ja seinän liittymissä. Sitko Connect PL -teipillä on ympäröivän kosteuden mukaan vaihtuva diffuusionvastustuskyky.

Tuotekortti

Sitko White

Sitko White -teippi on erikoisteippi saneerauskohteisiin, joissa ikkuna asemoidaan sisäpuolella ympäröivän seinärakenteen kanssa samalle tasalle ja tiivistys peitetään valkoisilla peitelistoilla. Teippiä on 40 mm ja 60 mm leveänä ja molemmissa liimapinnan suoja on kaksiosainen asennuksen helpottamiseksi.

Tuotekortti

Tectis ThermoBand WF

Tectis ThermoBand WF on paisuva lämmöneristysnauha ikkuna- ja oviasennuksiin. Sillä saavutetaan helppo, nopea ja varma lämmöneristys koko eristeen paksuudelta. Nauhalla varmistetaan rakenteen ja ikkuna-aukon U-arvon tiiveys. Nauha suojaa sadevedeltä aina 300 Pa:n asti, ja sen kanssa käytetään ulko- ja sisäpuolista teippitiivistystä varmistamaan rakenteen lämpö-, ilma- ja kosteustekninen toiminta. Nauha asennetaan ikkunan ympärille ennen ikkunan nostoa asennusaukkoon. Tilkevälit ovat 3–12 mm, 7–25 mm ja 10–35 mm.

Tuotekortti

Sitko Windoor Adaptive

Kuinka ikkunaliitoksesta saadaan 100% ilmatiivis Sitko Windoor Adaptive teipin avulla.

Sitko White

Kuinka ikkunoiden höyrynsulkuteippaus tehdään nopeasti ja helposti peitelistojen taakse jäävällä valkoisella teipillä?

Tectis ThermoBand WF

Tectis ThermoBand WF on paisuva lämmöneristysnauha ikkuna- ja oviasennuksiin.

Järjestelmän toimivuustakuu 10 vuotta !

  • Ympäristöystävällinen ja energiatehokas valinta vihreämpään rakentamiseen
  • Ikkunan lämmöneristys ja tiivistys joustavana ja hengittävänä koko elinkaaren ajan
  • Toimivampi ratkaisu työmaalla ja tehtaalla valmistettavien elementtien osalta
  • Teippaus varmistaa liitoksen sääsuojan sekä ilma- ja vesihöyrytiiveyden
  • Kaikki materiaalit ovat emissiovapaita ja myrkyttömiä, eli niistä ei haihdu haitallisia aineita asennettaessa tai sen jälkeen.
  • Yksinkertainen ja kustannustehokas suunnitella
  • Helppo ja nopea asentaa
  • Mahdollistaa ikkunoiden jälkisäädön

Järjestelmän käyttö on perusteltua, kun halutaan rakentaa laadukkaasti ja pitkäikäisesti.