18.08.21

Butyyliteippi Sitko Elastic

Butyyliteippi Sitko Elastic

Butyyliteippi Sitko Elastic on pysyvästi elastinen tiivistysteippi, jonka tukirakenteena toimii ohut polyolefiinikalvo. Tämän ansiosta teippi on erittäin venyvä sekä pituus- että poikkisuuntaan. Elastisuus yli 300%! Teippi on lisäksi päällystetty paksulla kylmähitsautuvalla itsestään vulkanoituvalla butyylikumiliimalla tehden siitä erityisen voimakkaasti tarttuvan kaikille yleisimmille tartuntapinnoille. Vulkanoituva butyylikumi tarttuu voimakkaasti puhtaalle, pölyttömälle ja rasvattomalle alustalle. Butyylikumin tartunta vaatii riittävän ympäristön ja alustan lämpötilan tartunnan varmistamiseksi.

Sitko Elastic liimautuu ja tiivistää luotettavasti mm. metalleja, muoveja, tiiltä, betonia ja puuta. Näin ollen se soveltuu erinomaisesti käytettäväksi rakenteen vuorauksessa pysyvänä tiivistysteippinä. Joustavuutensa ansiosta Sitko Elastic soveltuu erityisen hyvin sellaisiin tiivistyskohteisiin, joissa teipin täytyy ulottua monimutkaisten muotojen ympäri.

Butyyliteippi Sitko Elastic:n suuren tiiveyden ansioista sitä voidaan käyttää haitta-aine kapseloinneissa, kun halutaan estää esim. radonin, mikrobien, sekä PAH- tai VOC- yhdisteiden pääsyn sisätiloihin. Sitko Elastic on testattu tiiviiksi radonkaasua vastaan ja sillä on M1 sisäilmaluokitus.

Sitko Elastic voidaan käyttää rakennuksen sääsuojauksessa ulkopuolista säärasitusta vastaan. Teippi kestää erilaisia sääolosuhteita läpi vuoden ja on sadeveden ja kosteuden kestävä mutta pitkäaikaista UV- valon altistusta se ei kestä. Teippi tulee suojata UV- valolta mahdollisimman pian asennuksen jälkeen, kuitenkin viimeistään 3 viikon kuluessa.

Voimakkaasti imevät, huokoiset tai hiekkaiset alusmateriaalit suositellaan esikäsiteltäväksi Sitko Primerilla.

Huom! Valikoimassa myös ”double release” versio, missä teipin liimapinnan suoja on kaksiosainen, jolloin teippi on helpompi asentaa nurkissa, kulmissa tai putkien ympärille.