24.08.21

Höyrynsulkumuovi Tectis

Höyrynsulkumuovi Tectis

Höyrynsulkumuovi Tectis on erikoiskäsiteltyä muovikalvoa, riittävän suurella vesihöyryn vastuksella, mikä asennetaan lämmöneristeen sisäpuolelle. Höyrynsulun tehtävänä on estää sisäilman vesihöyryn diffuusiovirtaukset rakenteisiin. Höyrynsulkumuovi toimii rakenteessa samalla myös ilmansulkuna. Käytetään rakentamisessa laajalla alueella, kuten esimerkiksi puurakenteiset yläpohjat, ulkoseinät ja tuulettuvat alapohjat.

Höyrynsulun on toimittava luotettavasti vuosikymmeniä. Tavallinen muovikalvo heikkenee ajan saatossa lujuusominaisuuksiltaan, ellei sitä ole käsitelty kosteuden- ja lämmönvaihteluiden vanhentavaa vaikutusta vastaan. Höyryn- ja ilmansulun asennuksessa on otettava huomioon rakenteiden ja materiaalien lämpölaajeneminen ja kutistuma. Höyrynsulkumuovi tulee asentaa niin, että itse muoviin ja saumojen teippauksiin ei kohdistu ulkopuolista rasitusta. Höyrynsulkumuovin tai liitosteipin tehtävänä ei ole kannatella eristeiden painoa missään olosuhteessa.

Höyrynsulkumuovin saumojen tiivistämiseen käytetään järjestelmään kuuluvia testattuja ja varmistettuja teippejä, joiden käyttöikä on vähintään sama kuin höyrynsulkumuovilla. Höyrynsulkumuovin liitoksissa käytetään Sitko Flex teippiä. Läpivienneissä käytetään Sitko Flex tai Sitko Elastic teippiä ja/tai Kaulux läpivientikumia.

Valmistettu polyeteenistä, joka voidaan kierrättää tai polttaa. Diffuusiovastus, eli sd- arvo noin 50 m.

Höyryn- ja ilmansulun asennuksessa on otettava huomioon rakenteiden ja materiaalien lämpölaajeneminen ja kutistuma. Höyrynsulku tulee asentaa niin, että itse muoviin ja saumojen teippauksiin ei kohdistu ulkopuolista rasitusta. Höyrynsulkumuovin tai liitosteipin tehtävänä ei ole kannatella eristeiden painoa missään olosuhteessa.

Huom! Höyrynsulkumuovia ei tule käyttää kosteiden tilojen lattioissa tai seinissä, joissa on jo kosteussulku.