18.08.21

Sitko Adaptive

Höyrynsulkuteippi Sitko Adaptive

Höyrynsulkuteippi Sitko Adaptive on tekninen erikoisteippi vaihtuvalla vesihöyryn vastuksella. Sitko Adaptive teippiä käytetään pääasiassa järjestelmään kuuluvan Adaptive höyrynsulkukalvon liitosten ja läpivientien tiivistyksessä.  Voidaan käyttää myös tuulensuojan saumojen tiivistämisessä. Adaptive höyrynsulkukalvoon perustuvan teipin vahva rakenne estää liiallisen venymisen asennuksen yhteydessä. Käytetään laajasti rakentamisen eri vaiheissa pysyvänä tiivisteenä. Käyttöikä vähintään 50 vuotta.

Luja ja joustava tartunta yleisimpiin rakennusmateriaaleihin. Asennettavissa ympäri vuoden. Talviasennuksissa (-10 °C) ja huokoisten pintojen, kuten kiviharkkojen teippauksissa tartuntaa voidaan parantaa Sitko Primerilla.

Höyrynsulkuteippi Sitko Adaptive kestää hyvin erilaisia lämpötilan vaihteluita ja sääolosuhteita. Sitko Adaptive on vanhenemisen kestoltaan loistava. Sitko Adaptive teippi ei sisällä ihmiselle tai ympäristölle haitallisia aineita. Tuote on emissiovapaa.

 

HUOM!

Höyryn- ja ilmansulun asennuksessa on otettava huomioon rakenteiden ja materiaalien lämpölaajeneminen ja kutistuma, jotta ne kestäisivät muodonmuutoksia repeämättä. Tämä korostuu erityisesti liitosten teippisaumoissa ja läpivienneissä. Kun saavutetaan lopullinen lämpötila, on syytä tarkistaa teippiliitokset ja korjata mahdolliset vauriot tai puutteet.

Höyrynsulun liitoksessa käytettävä teippi tulee olla tarkoitukseen sopiva, jonka kiinnipysyvyys on testattu ja varmistettu ja jonka käyttöikä on vähintään sama kuin höyryn- tai ilmansulkukalvolla. Höyryn- tai ilmansulun tai liitosteipin tehtävänä ei ole missään olosuhteissa kannatella eristeiden painoa, eikä teippiin saa kohdistua minkäänlaista ulkoista rasitusta. Teipit ja teipattavat kalvot tulee varastoida lämpimässä (+ 20 °C) ja auringon valolta suojassa ennen käyttöönottoa.