25.08.21

Sokkelikaista solumuovi

Sokkelikaista solumuovi

Sokkelikaista on valmistettu ristisilloitetusta polyeteenisolumuovista. Suljettu solurakenteinen eristys- ja tiivistyskaista on vanhenemisen ja alkalinkestoinen. Sokkelikaistaa käytetään erilaisten rakenteiden liitoskohdissa. Yleinen käyttöesimerkki on sokkelin ja alajuoksun välinen liitos. Käytetään myös seinä- ja kattorakenteiden liittymäkohdissa.

Sokkelikaista ehkäisee kosteuden kapillaarista siirtymistä rakenteeseen tai rakennusmateriaalien välissä. Sokkelikaista ehkäisee myös alustan epätasaisuudesta johtuvia ilmavuotoja, sekä parantaa rakenteen äänieristystä.

Solumuovi on kevyttä, sitkeää ja helppoa työstää. Sokkelikaistaa on saatavana useita eri leveyksiä.

Sokkelikaista valmistetaan alusta loppuun asti Suomessa.

 

Asennus

Alustan tulee olla suora, puhdas ja vapaa kaikesta irtoliasta ja laastijäämistä. Sokkelikaista levitetään suoraan rullasta tiivistettävään alustaan ja jätetään puristuksiin kahden kappaleen väliin.

Kiinnitys tapahtuu kappaleiden kiinnityksen yhteydessä. Sokkelikaistan läpi voidaan naulata, ruuvata tai pultata. Jatkoliitokset teipataan ja tiivistetään Sitko Flex tai Sitko Elastic teipillä. Teippaus tehdään koko liitoksen sauman ympäri.