18.08.21

Suojausteippi Ruskea

Suojausteippi Ruskea

Ruskea suojausteippi on ympäristöystävällisempi vaihtoehto PVC teipeille. Teippi sopii myös herkille pinnoille. Tarttuu hyvin ja helppo poistaa jälkiä jättämättä. Ruskea suojausteippi soveltuu vaativampaan pidempiaikaiseen suojaukseen.

Ruskea suojausteippi kestää jopa 100 °C asteen vedenlämpötilan.

Ruskea suojausteippi on monikäyttöinen remontti- ja rakennusteippi, jolla suojataan ja rajataan erilaisia pintoja sisä- ja ulkotöissä. Teippiä käytetään usein myös ikkunoiden ja muiden lasipintojen suojaamisen yhteydessä.

Suojausteipissä on hyvin kiinnittyvä luonnonkumiliima, jonka ansiosta teippi on erittäin joustava ja vettä hylkivä. Luonnonkumiliima mahdollistaa tartunnan myös matalissa lämpötiloissa.

Varmista herkillä pinnoilla, kuten parketti ettei teippi reagoi pinnan kanssa ja jätä jälkiä. Pitkäaikainen kiinnitys voi vaurioittaa herkkiä pintoja. Pintojen yhteensopivuus voidaan testata kiinnittämällä pieni pala teippiä huomaamattomaan kohtaan ja poistamalle se vuorokauden kuluttua.

Tärkeää tietoa rakennusteipeistä !

  • Ilmasto-olosuhteista ja kiinnityspinnasta riippuen teippi voi olla kiinnitettynä jopa 6 viikkoa. Kovissa (yli + 60 °C) lämpötiloissa jopa 2 viikkoa.
  • Teipin liimautuvuus ja ominaisuudet ovat erilaisia ilmansuuntien vaihdellessa.
  • Teippien tartunta herkkiin pintamateriaaleihin, kuten esim. lakattuun puuhun, maalattuun metalliin, pehmeisiin muoveihin, tai luonnonkiveen on usein vahvempi kuin kyseisten pintamateriaalien ankkurointi alustaansa. Kun teippi työn jälkeen poistetaan voivat pinnat vahingoittua tai jättää liimajälkiä.
  • Suora auringonvalo (UV säteily) sekä pidempiaikainen kiinnitys edellä mainittuihin pintoihin lisää vaurioiden riskiä. Teipin soveltuvuus aiottuun tarkoitukseen tulee selvittää esim. 48 tunnin koekäytöllä.

Huom! Markkinoilla ei ole olemassa sellaisia rakennus/ remonttiteippejä, jotka kestäisivät pitkäaikaista UV- säteilyä, koska teipeissä käytettävät liimat muuttavat rakennettaan pidempiaikaisessa rasituksessa.