18.01.22

Tectis ThermoBand WF paisuva nauha ikkuna- ja rakennetiivistyksiin

Tectis ThermoBand WF

Paisuva nauha ikkuna- ja rakennetiivistyksiin

Tectis ThermoBand WF on paisuva lämmöneristysnauha ikkuna- ja oviasennuksiin. Nauhaa käytetään myös muunlaisten rakenteiden lämmöneristyksen parantamisessa. Paisuvalla nauhalla saavutetaan helppo, nopea ja varma lämmöneristys koko eristeen leveydeltä ja paksuudelta. Paisuvalla nauhalla varmistutaan rakenteen ja ikkuna-aukon U- arvon osalta, että tiivistys on pitkäikäinen ja toimiva.

Nauhan kanssa käytetään ulko- ja sisäpuolista teippitiivistystä (Sitko Windoor tai Sitko Connect PL ) varmistamaan rakenteen lämpö-, ilma- ja kosteustekninen toiminta.

100 mm leveän nauhan lämmöneristyskyky (U-arvo) on alhaisempi kuin markkinoilla olevilla nykyaikaisilla ikkunoilla. Lämmöneristyskyky paranee entisestään, mikäli käytetään leveämpää nauhaa ja tai pienempää tilkerakoa.

Nauha asennetaan ikkunan tai ikkuna-aukon ympärille ennen ikkunan nostoa asennusaukkoon. Valikoimassa nauhoja tilkeväleille 3–15 mm, 5–25 mm ja 10–45 mm.

HUOM!

Jos asennus tehdään kuumalla kesäilmalla (+20°C – +30°C), nauha paisuu rullan avaamisen jälkeen minuuteissa. Asennusaikaa voi säädellä säilyttämällä asennettavia nauhoja kylmälaukussa tai vastaavassa ennen asennusta. Tämä hidastaa nauhan paisumista rullan avaamisen jälkeen.

Vastaavasti kylmällä (+5°C – -20°C) tehtävissä asennuksissa nauhat kannattaa säilyttää lämpimässä ja ottaa esille vasta juuri ennen asennusta. Talviasennuksissa nauha paisuu hitaasti, mikäli rakennuksessa ei ole lämmitystä päällä. Nauhan paisumista voidaan nopeuttaa kuumailma- tai lämpöpuhaltimen avulla, mikäli on tarve saada tilkerako umpeen nopeasti. Vaikkei lisälämmitystä tehtäisi, nauha paisuu täyteen mittaansa ajan kanssa. Tähän voi kulua useita päiviä ilman kylmyydestä riippuen.