18.01.22

Tectis ThermoBand WF paisuva nauha ikkuna- ja rakennetiivistyksiin

Tectis ThermoBand WF

Paisuva nauha ikkuna- ja rakennetiivistyksiin

Tectis ThermoBand WF on paisuva lämmöneristysnauha erityisesti ikkuna- ja oviasennuksiin. Nauhaa käytetään myös muunlaisten rakenteiden lämmöneristyksen parantamisessa. Paisuvalla nauhalla saavutetaan helppo, nopea ja varma lämmöneristys koko eristeen leveydeltä ja paksuudelta. Paisuvalla nauhalla varmistutaan rakenteen ja ikkuna-aukon U- arvon osalta, että tiivistys on pitkäikäinen ja toimiva.

Paisuva nauha on 300 Pa sadeveden suojattu, mikä tarkoittaa, että nauha itsessään kestää kevyttä sadetta mutta se tulee asettaa muutoin säältä suojaavien teippien taakse. Nauhan kanssa käytetään ulko- ja sisäpuolista teippitiivistystä (Sitko Windoor tai Sitko Connect PL ) varmistamaan rakenteen lämpö-, ilma- ja kosteustekninen toiminta.

100 mm leveän nauhan lämmöneristyskyky (U-arvo) on alhaisempi kuin markkinoilla olevilla nykyaikaisilla ikkunoilla. Lämmöneristyskyky paranee entisestään, mikäli käytetään leveämpää nauhaa ja tai pienempää tilkerakoa.

Nauha asennetaan ikkunan ympärille ennen ikkunan nostoa asennusaukkoon. Valikoimassa nauhoja tilkeväleille 3–12 mm, 7–25 mm ja 10–35 mm.

HUOM!

Jos asennus tehdään kuumalla kesäilmalla (+20°C – +30°C), nauha paisuu rullan avaamisen jälkeen minuuteissa. Asennusaikaa voi säädellä säilyttämällä asennettavia nauhoja kylmälaukussa tai vastaavassa ennen asennusta. Tämä hidastaa nauhan paisumista rullan avaamisen jälkeen.

Vastaavasti kylmällä (+5°C – -20°C) tehtävissä asennuksissa nauhat kannattaa säilyttää lämpimässä ja ottaa esille vasta juuri ennen asennusta. Talviasennuksissa nauha paisuu hitaasti, mikäli rakennuksessa ei ole lämmitystä päällä. Nauhan paisumista voidaan nopeuttaa kuumailma- tai lämpöpuhaltimen avulla, mikäli on tarve saada tilkerako umpeen nopeasti. Vaikkei lisälämmitystä tehtäisi, nauha paisuu täyteen mittaansa ajan kanssa. Tähän voi kulua useita päiviä ilman kylmyydestä riippuen.