08.09.21

Pilarimuotti Kartonki

Pilarimuotti Kartonki

Pilarimuotti on vahvasta kartongista valmistettava pyöreä kierrehylsy esimerkiksi terassipilarien valamiseen. Huomattavasti helpompi ja nopeampi kuin esimerkiksi puiset muotit. Pilareihin tuleva raudoitus valmistetaan ennen muotin asennusta. Pilarimuotit asetetaan paikoilleen ja tuetaan kunnolla. Raudoitus voidaan sitoa muotteihin holvi- seinävälikkeillä tai välikepyörän avulla.

Pilarimuotin sisäpintoja ei tarvitse käsitellä vedellä tai öljyllä. Betonin kuivuessa kosteus imeytyy osittain kartonkiin, mikä mahdollistaa muotin irrottamisen helposti betonin kuivuttua. Muutaman päivän kuluttua valamisesta muotti irtoaa helposti kuorimalla. Mikäli muottia ei poisteta viikon kuluessa, on irrottaminen työläämpää.

Jos valupintoihin on jäänyt koloja tai raudoitus on jäänyt näkyviin, suoritetaan jälkipaikkaus tarkoitukseen soveltuvalla ohutlaastilla tai vastaavalla.

Valikoimassa on halkaisijaltaan 150 – 400 mm kokoisia ja 4 – 6 mm paksuja muotteja. 100 % kartongista valmistettava pilarimuotti on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, kuin hankalasti kierrätettävien pvc muovien yms. muottien käyttö.