Tuote

Höyrynsulku- ja tuulensuojateipit | Teipit

Höyrynsulkuteippi Sitko Flex

Tuotetiedot

Tuotetiedot

Nimike Leveys Pituus Myyntipakkaus
07523

SITKO FLEX 50MM 25 m/rll

EAN: 6418947075236

50 mm 25 m 12
37545

SITKO FLEX 60MM 25 m/rll

EAN: 6418947375459

60 mm 25 m 10
37524

SITKO FLEX 75MM 25 m/rll

EAN: 6418947375244

75 mm 25 m 8
07502

SITKO FLEX 100MM 25 m/rll

EAN: 6418947075021

100 mm 25 m 6
02422

SITKO FLEX 200MM 25 m/rll

EAN: 6418947024227

200 mm 25 m 2

Höyrynsulkuteippi Sitko Flex

Höyrynsulkuteippi Sitko Flex on pohjoismaiden myydyin ja luotetuin tiivistysteippi höyrynsulun ja ilmansulun saumojen, liitosten ja läpivientien tiivistyksessä.  Hyväksyntä myös tuulensuojan saumojen tiivistämiseen. Verkkovahvistettu rakenne estää liiallisen venymisen asennuksen yhteydessä. Käytetään laajasti rakentamisen eri vaiheissa pysyvänä tiivisteenä. Käyttöikä vähintään 50 vuotta.

Erittäin luja ja joustava tartunta yleisimpiin rakennusmateriaaleihin. Asennettavissa ympäri vuoden. Talviasennuksissa (-10 °C) ja huokoisten pintojen, kuten kiviharkkojen teippauksissa tartuntaa voidaan parantaa Sitko Primerilla. Sitko Flex tuoteperheestä löytyy useita eri leveyksiä. Valikoimassa myös asennusta helpottavia ”double release” teippejä, joissa liimapinnan suoja on kaksiosainen. Tämä helpottaa asennusta erityisesti nurkka- ja kulmakohdissa.

Höyrynsulkuteippi Sitko Flex kestää hyvin erilaisia lämpötilan vaihteluita ja sääolosuhteita ja on vanhenemisen kestoltaan ylivoimainen. Sitko Flex ei sisällä ihmiselle tai ympäristölle haitallisia aineita. Tuote on emissiovapaa.

Sitko Flex teippi on tiivistysteippien kunkku!

 

HUOM!

Höyryn- ja ilmansulun asennuksessa on otettava huomioon rakenteiden ja materiaalien lämpölaajeneminen ja kutistuma, jotta ne kestäisivät muodonmuutoksia repeämättä. Tämä korostuu erityisesti liitosten teippisaumoissa ja läpivienneissä. Kun saavutetaan lopullinen lämpötila, on syytä tarkistaa teippiliitokset ja korjata mahdolliset vauriot tai puutteet.

Höyrynsulun liitoksessa käytettävä teippi tulee olla tarkoitukseen sopiva, jonka kiinnipysyvyys on testattu ja varmistettu ja jonka käyttöikä on vähintään sama kuin höyryn- tai ilmansulkukalvolla. Höyryn- tai ilmansulun tai liitosteipin tehtävänä ei ole missään olosuhteissa kannatella eristeiden painoa, eikä teippiin saa kohdistua minkäänlaista ulkoista rasitusta. Teipit ja teipattavat kalvot tulee varastoida lämpimässä (+ 20 °C) ja auringon valolta suojassa ennen käyttöönottoa.

Tarkemmat ohjeet höyrynsulkumuovin ja teipin asennukseen lataukset välilehdeltä tiivistysopas ILMAN- JA HÖYRYNSULUT esitteessä

 

LIMITYKSET

Limitykset (saumat) teipataan keskeltä saumaa, niin että teippi kiinnittyy yhtä paljon molempiin saumattaviin vuotiin. Teippauksen mennessö vinoon, voidaan käyttää limittyvää teippikaistaletta. Saumaan nähhden poikittaisia ja yli alusteipin ylettyviä teipinpätkiä (n. 200…300 mm) voidaan käyttää (täydentämään ja) edelleen vahvistamaan saumaa. Kaikki vuotokohdat tulee teipata yhtenäisen höyrynsulkuvaipan aikaansaamiseksi.

 

VÄLIPOHJAPALKIT

Höyrynsulku teipataan välipohjapalkkiin. Myös jokainen palkin alla vapaasti roikkuva kaistale teipataan yhteen, jotta saavutetaan yhtenäinen höyrynsulkuvaippa. Hyvän tartunnan aikaansaamiseksi teippaukset painetaan tiiviisti alustaansa.

Viimeistele teippaamalla kaistaleet jotka ylettyvät n. 30 mm palkin yli. Kaistale asetetaan osin höyrynsulkukalvolle, osin palkille suorassa kulmassa palkin päälle.
Kaistaleet viimeistellään varovasti vinoleikkauksin (höyrynsulkukalvoa vahingoittamatta) sisäkulmasta 45:n asteen kulmassa ulospäin. Taita jokainen kulma
alas ja paina kiinni alustaan hyvän tartunnan aikaansaamiseksi.

 

PUTKILÄPIVIENTI

VAIHTOEHTO 1
Käytä tiivistykseen Sitko Elastic Double Release (100 mm) teippiä. Leikkaa teipistä läpiviennin ympärysmitan pituinen pala. Taita teippi keskeltä kevyesti ja poista toinen liimapinnan suojakalvoista. Liimaa teippi  50 mm läpiviennin ympärille ja poista tämän jälkeen toinen liimapinnan suojakalvo ja liimaa teippi 50 mm höyrynsulkuun

 

VAIHTOEHTO 2

Käytä EPDM- kumista valmistettuja Kaulux läpivientimansetteja, jotka pujotetaan putken ympärille höyrynsulkua vasten. Tämän jälkeen mansetti teipataan puoliksi höyrynsulkuun ja puoliksi putkeen.

 

VAIHTOEHTO 3

Teippaa n. 150 mm:n putkensuuntaisin kaistalein niin, että kaistale liimataan osin putkeen, osin höyrynsulkuun. Jokainen kaistale limitetetään edelliseen ja painetaan kiinni hyvän tartunnan aikaansaamiseksi. Viimeistele teippaamalla kaistale putken ympärille putken juuresta. Myös höyrynsulkua vasten olevat kaistaleet voidaan viimeistellä teippaamalla kaistaleet poikkisuuntaan.

 

SAVUPIIPPU

Käytä EPDM- kumista valmistettuja Kaulux läpivientimansetteja, jotka pujotetaan putken ympärille höyrynsulkua vasten. Tämän jälkeen mansetti teipataan puoliksi höyrynsulkuun ja puoliksi putkeen Sitko Flex tai Sitko Adaptive teipillä. Neliskulmaiset hormit voidaan tiivist Sitko Elastic teipillä.

Huom! Savupiipun läpiviennin tiivistämisessä tulee noudattaa piipun valmistajan ohjeita ja palomääräyksiä.

HORMIT

Huom! Hormin läpiviennin tiivistämisessä tulee noudattaa piipun valmistajan ohjeita ja
palomääräyksiä.

 

 

VAIHE 1

Poista Sitko Flex tai Sitko Elastic Double Release teipistä toinen liimapinnan suojakalvoista ja liimaa teippi puoliksi hormiin.

 

VAIHE 2

Poista jäljellä oleva liimapinnan suojakalvo ja liimaa teippi yläpuolella olevaan höyrynsulkumuoviin. Venytä teippiä hieman kulmissa.

 

VAIHE 3

Toista sama jäljellä oleville kolmelle sivulle niin, että uusi teippikaista limittyy edelliseen teippiin 100 mm.

 

KAAPELIT JA LETKUT

VAIHTOEHTO 1

Käytä EPDM- kumista valmistettuja Kaulux läpivientimansetteja, jotka pujotetaan kaapelin tai letkun ympärille höyrynsulkua vasten.

 

VAIHTOEHTO 2

Teipataan vähintään kahdella kaistaleella (100 mm + l pimitta). Leikkaa halkio puoleen väliin teipin leveyttä.
Aseta ensin alempi kaistale paikalleen, halkio läpivientiä vasten. Aseta seuraavaksi ylempi kaistale paikalleen myöskin halkio läpivientiä vasten ja limitä alemman kaistaleen päälle. Paina kiinni läpivientiin höyrynsulkua vasten.

 

PAIKKAAMINEN

Höyrynsulku voi vaurioitua asennuksen yhteydessä.

PIENEMMÄT REPEÄMÄT

Leikkaa vaurion maksimipituuden ylittäviä teippikaistaleita. Teippaa reiluin, sekä vauriokohdan ylittävin, että teippikaistaleitten välisin limityksin. Paina kiinni ja viimeistele.

SUUREMMAT REPEÄMÄT

Leikkaa repeämää hieman suurempi paikkapala ja teippaa kiinni. Höyrynsulkua vasten oleva paikkapala pit ää teipata kaikilta sivuilta pitävyyden varmistamiseksi.

Lisätty tilaukseen

Notice: Undefined index: DescriptionFI in /home/tecti316/public_html/wp-content/themes/tectis/template-single_product.php on line 451
Määrä 0 kpl
Hinta 18 € /kpl
Yhteensä 0 €
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: DescriptionFI in <b>/home/tecti316/public_html/wp-content/themes/tectis/template-single_product.php</b> on line <b>470</b><br />