Menetelmät

KLIKKAA KUVAA TAI ETSI FILTTERÖIMÄLLÄ

Filtteri

Tuoteryhmät

Aluskatteet

Kattotuotteet

Tuuletustarvikkeet

Höyryn- ja ilmansulut

Tuulensuojat ja vuoraus

Tiivistysnauhat

Tiivistysmassat

Teipit

Sisätyötarvikkeet

Suojaustuotteet

Peitteet ja verkot

Perustus ja maanrakennus

Työkalut ja tarvikkeet

Pakkausmateriaalit

Jätesäkit ja suursäkit

Aluskatteet

Hengittävät aluskatteet

Diffuusioavointen, eli hengittävien aluskatteiden (AKD) rakenne mahdollistaa vesihöyryn poistumisen rakenteesta, kosteuden tiivistymättä aluskatteen alapintaan. Aluskate voidaan asentaa suoraan lämmöneristeen tai umpilaudoituksen päälle. Diffuusioavoimia aluskatteita käytetään ns. suljetuissa kattorakenteissa. Diffuusioavoimella aluskatteella ei saavuteta mitään erityistä hyötyä, kun aluskatteen alapuolinen tila tuuletetaan.

Katso

Vapaasti asennettavat

Kondenssisuojatun aluskatteen (AKV) alapinnan kuitukangas ja imutaskurakenne sitoo eri olosuhteissa muodostuvan kondenssiveden itseensä ja estää sen valumisen kattorakenteisiin. Oikein hoidettu tuuletus kuivattaa kuitukankaan. Kaikki aluskatteemme valmistetaan parhaista raaka-aineista, joista Anticon Rankka ja Anticon PRoof valmistetaan alusta loppuun Suomessa. Aluskatteisiimme ei lisätä laatua ja elinkaarta heikentävää kalkkia. Kondenssisuojattu aluskate vaatii tuuletusraon lämmöneristeen ja aluskatteen väliin.

Katso

Kiinteän alustan aluskate

Kiinteän alustan aluskatteita (AKK) käytetään kattorakenneratkaisuissa, joissa aluskate asennetaan suoraan raakaponttilaudoitetun tai kosteuden kestävällä rakennuslevyllä levytetyn kattorakenteen päälle, jonka alapuoli on aina tuuletettu.

Katso

Aluskatteet

Aluskatteen tehtävänä on suojata ja varmistaa, ettei ulkoa tai sisältäpäin tuleva vesi tai kosteus pääse missään olosuhteessa kattorakenteisiin. Aluskatteen käyttöiän on vastattava vesikatteen käyttöikää tai muuta asetettua tavoitetta. Aluskatteen tärkeä ominaisuus kestävyyden ja toimivuuden kannalta on sen mittapysyvyys. RIL 107-2012 mukaan tuote ei saa kutistua yli 2% alkuperäisestä mitastaan.